查看: 1556|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

真的要絕交嗎?真的要分手?

我同我女友識左無耐...就行埋左,其實我之前成日都有留意佢,只係佢唔多覺我係度姐...我自問凡事都會就佢,但係佢每日都講一句:「我地分手啦!絕交囉!」
  每次我聽到都只係覺得o咀,因為佢日日都講,唔怕嫁咩...其實我本身都有食煙,但係後來戒左,之後我就唔多鍾意人食煙啦,可惜佢偏偏食煙,但係都唔緊要呀!只要佢都愛我咁夠啦∼同埋佢有黑底(唔講點解啦),而我就無,只係一個好普通的學生哥姐,而且錢十分的有限,我知佢唔追求咩名牌,但係佢o既背景真係搞到我淆晒低...
  最近佢成日講一句:「你點解唔叫我老婆呀?你唔在乎e段感情...」我聽左之後,唔知比咩反應好,因為我覺得e種說話好肉麻,相反我同住個ex竟然可以講到e種說話...
其實我唔覺得要咁樣講先係重視e段感情囉...
  女人有時令人難以理解,但係我都明白到女人要的是愛...but唔好咁逼我先得嫁...我會死嫁,加上我係一個理科生,信的是科學,不是這些說話,或者我地唔係太夾啦...

爸打們,借我個故事可以話比大家知好多野,拍-唔好可以亂黎...因為只會累死自己...
  其實我係鍾意佢嫁...
回復

樓主當初點解會自己踩入呢個陷阱度...
回復 支持 反對

佢黑到點先=.=搞到你淆哂底咁勁=.=.."
回復 支持 反對

樓主
你叫老婆都沒咩問題既 未嘗試下了- -""
我係好多人面前唔知點解叫唔到口...但係電話sd 我會叫- -"".....
可能我依家唔算大  叫呢d 好怪了...
但係你條女係唔係鐘意你嫁?
跟著男既付出很多 到頭來女係玩你就唔好了
樓主要想清楚
最好搵個第二個了 咁會對你好一些
回復 支持 反對

女人好難明下   不過你問下佢想點會好d
回復 支持 反對

你會唔會太就佢呢?
回復 支持 反對

老公老婆無咩所謂
我果個先勁 
唔陪佢一日姐-。-
係咁打比我D FD問我係邊-。-
又話我唔理佢
回復 支持 反對

叫老婆唔會死-.-...

但係呢d女仔我建議 fly
回復 支持 反對

有咁的背景姐....睇下你可唔可以救佢...
佢日日咁講都唔同你分手咁你都明啦....
佢想你叫佢老婆,咪順下佢意lo....
回復 支持 反對

佢只要你叫她第二個稱呼姐,,有幾難
咁都唔肯,,遲d你點過?
回復 支持 反對