樓主: mjkluio789p0
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟BD/RD/跳水應否合法化?

損害遊戲平衡之機師擊落....
oc系統已經損害遊戲平衡
咁係唔係個個唔好oc-.-?
--------------------------- ...
eric22006 發表於 12-4-2013 18:59

人手玩BD 刷得幾多
問題 自動掛機 在BD房由早上掛機掛到中午 休息或換機再掛
深夜 掛到早上 再換機再掛BD

相反 我當時 番學 沒可能人手玩SDGO 沒得掛機
用人手在BD 屠場 刷經刷G 放學番來看動畫 看其他野 食飯 功課 [始終有人要溫書]
之後晚上直接睡眠 關機 沒掛BD
人手刷會刷得幾多?
回復

回復 11# 永恆fung

個問題係"BD/RD/跳水應否合法化"

唔係"用外掛BD/RD/跳水應否合法化"

所以我係同意BD/RD/跳水合法化
回復

依家港服得返幾多人?
除非G1搵到一個回復人流既方法,
否則都唔會做損人不利己既事 ...
199xabc 發表於 12-4-2013 19:00

你覺得有?
回復

究竟BD/RD/跳水應否合法化?
有D人話,BD/RD/跳水(下統稱BD) 5應該存在,因為對其他無BD既玩家5公平(359,可以係BD時做其他野)
引用G1公告:為取締影響遊戲平衡之機師!《SD高達Online》的營運人員及基地控制員將會積極將損害遊戲平衡之機師擊落(指屠肉房及跳水房)。
屠肉房及跳水房定義不在於藍肉/紅肉,只要是與外掛或非官方授權之第三方程式有關就會被取締,有關機師亦會被紀律處分。
(Reference: http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1588)

即係話,係官方定義上,BD係5合法,但係近排雙經既時候, 有不少BD房充斥係高頻,亦即係呢排"人"既原因
但係G1又未封人喎,即係好似"其他國家"甘,"有法無王管"

但係有D人話,G1你姐係干預緊我地既自由姐, 同埋你D自定義扭蛋甘貴,+1個R要成1200G喎,人地HF200G咋喎,5刷G打一世儲5夠Gla
(http://zh.wikipedia.org/wiki/SD_GUNDAM_Online#.E7.88.AD.E8.AD.B0)

(所謂既"香港設定"↓)
(http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1397)

好la,甘你地又點睇呢?
(你地ge意見非常重要!我地匯集既idea有助我地改善HKF SD既風氣,甘樣HKF先有未來!)

mjkluio789p0 發表於 12-4-2013 18:08

你唔夠錢使, 穿公司櫃桶底就可合法化?
你自己好色, 已婚後包二奶就可合法化?

無人捉你, 你就可以打家劫舍姦淫擄掠?

回復

你覺得有?
kyurem 發表於 12-4-2013 19:10

假設而已,根本冇可能
回復

回復  永恆fung

個問題係"BD/RD/跳水應否合法化"

唔係"用外掛BD/RD/跳水應否合法化"

所以我係同意BD/R ...
eric22006 發表於 12-4-2013 19:09

首先多謝更正 其實我可能係反方觀點.....

重點係:如果封殺所有BD/RD/跳水 使港服人流進一步減少的話
相反 BD/RD/跳水應合法化 使港服人流回復 平均每日上線人數 提高到4千人或以上
我絕對有理由支持 BD/RD/跳水應合法化

沒得自由改觀點改做中立.....
回復

要求一開始就是封頂狀態,跳水什麼的只是表演
回復

我幾時都支持掛BD呢個優良傳統復興番  合唔合法都係官字2個口既姐~

官方唔鎖人時咪合法囉~鎖人個時咪唔合法囉  當然如果個個唔鎖寧捨特別針對個別玩家黎鎖

多數都係個玩家樣衰/犯眾憎  不過今時今日港服咁既人流仲鎖人既話死得仲快
回復

無記錯當年就係因為大力打擊md/bd所以先流失左咁多玩家...當時就算冇雙經星期六日晚上個SER都爆爆到 彈左機要有排先入得番...可惜一切都番吾到轉頭了
回復

殺人放火應否合法化?
回復