打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問下cpu果d

你都講佢張a卡中規中距
不如上intel i3 or i5
之後轉埋塊平版同ram仲好啦
〝小趙﹏* 發表於 3-9-2011 19:26

=.=但佢E+係嚴打機LAG啵...
話說樓主打機係開高/中/低效=.=????
PC定ONLINE GAME=.=
I3-2100同955其實冇話好大分別=.=只不過遊戲唔支持多工就I3-2100好D姐...
而且955應該比較好超先岩=.=有D超級高手超到7.XGHz都冇事=.=...
PS.RAM的話4GB 170左右唔貴掛=.=...
回復 支持 反對

=.=但佢E+係嚴打機LAG啵...
話說樓主打機係開高/中/低效=.=????
PC定ONLINE GAME=.=
I3-2100同955其實冇話 ...
s15ooooo 發表於 3-9-2011 21:23

我開高效....online game黎的
我打機lag係指某d場會lag
但係其他大致唔lag
同埋讀場漫=_=
如果開低效會load快小小
但係d畫面我接受唔到
回復 支持 反對

我開高效....online game黎的
我打機lag係指某d場會lag
但係其他大致唔lag
同埋讀場漫=_=
如果開低 ...
hohi259 發表於 3-9-2011 22:29

高效ONLINE=_=嚇死..以為高效PC都只係LAGLAG地...
話說ONLINE人多都可以影響到你LAG唔LAG...
回復 支持 反對

高效ONLINE=_=嚇死..以為高效PC都只係LAGLAG地...
話說ONLINE人多都可以影響到你LAG唔LAG... ...
s15ooooo 發表於 3-9-2011 22:33

其實我打果隻online game主要係SD高達QAQ
人地咪佢要求唔算高
我係開到高效+8人打+大場先lag..
同埋顯卡好會唔會令打機畫面高清d-_-?
果次去我fd屋企打SD
人地好高清同埋有小小3D feel
回復 支持 反對

人地咪佢要求唔算高
同埋 ...
hohi259 發表於 3-9-2011 22:38

呢隻game GT430高效開埋AA都得
顯卡可以令隻game清D 因為可以較高d個解像度
不過都要你個MON support個解像度
不過sd呢隻game冇得較解像度

我都係sd區的揮下手先
回復 支持 反對

人地咪佢要求唔算高
同埋 ...
hohi259 發表於 3-9-2011 22:38

大場,相對地視野應該較遠,所以你張卡LAG正常-_-
好顯卡同高清唔關事-_-你自己去SET解析度吧,1920X1080=FULL HD
小小3D的話應該係心理作用吧=_=|||
回復 支持 反對

不過都要你個MON support個解 ...
alexalex731 發表於 3-9-2011 22:41

哦,明白哂=_=
因為果次人地屋企打SD
同我屋企果個有d唔同
回復 支持 反對

大場,相對地視野應該較遠,所以你張卡LAG正常-_-
好顯卡同高清唔關事-_-你自己去SET解析度吧,1920X1080=FUL ...
s15ooooo 發表於 3-9-2011 22:41

最高得1440x900 囧
唔係..係比較立休d-_-
咁而家最後定案係咩
個list
唔該哂~
回復 支持 反對

不過都要你個MON support個解 ...
alexalex731 發表於 3-9-2011 22:41

真的假的0,0以前張5770玩會LAG既-_-...
回復 支持 反對

真的假的0,0以前張5770玩會LAG既-_-...
s15ooooo 發表於 3-9-2011 22:56

但係我張GT430用我以前部p4機開埋16XAA都唔lag wo
回復 支持 反對