樂古Nakuz

標題: jubeat saucer fulfill 香港/亞洲地區 4月1日稼動 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 17-3-2014 21:01
標題: jubeat saucer fulfill 香港/亞洲地區 4月1日稼動

來自KONMAI Asia facebook的消息
https://www.facebook.com/konami. ... ype=1&stream_ref=10

[Notice]
謝謝大家對KONAMI產品的支持!
讓各位久等了!
jubeat saucer fullfill現計劃於4月1日起於亞洲地區(香港,澳門,,台灣,新加坡,馬來西亞)開始稼動。
詳細內容將於日後公怖,請繼續留意我們的通知。
關於其他機種的新遊戲模式,詳情將於確認後公佈。
再次感謝大家的耐心等待!

Paseli方面,亞洲地區暫時未有計投入服務,但請放心,大部份paseli限制的模式也可於亞洲享用。

※ 上文「fullfill」一詞其實串錯了

以上
不過日子確實定得太差了 怎會說在愚人節更新
這樣子不知讓人相不相信好
(看K社亞洲的反應 4月1日更新應該是認真的
作者: victor609    時間: 17-3-2014 22:27
不過雖然係咁, 今次4月1號更新並不包括韓國, 所以我覺得韓國其實幾慘, 之前SAUCER都遲我地香港一年先有得玩
作者: kirinx    時間: 17-3-2014 23:24
Twitter上都有同韓國玩家溝通,都表示有D失望但仍然期待
作者: 79948994    時間: 18-3-2014 00:31
萬歲~~~
咁其實都係遲一個月姐,都接受到
剩低既問題就係價錢了.....
作者: ozcl    時間: 18-3-2014 00:44
知道會有fulfill 就已經ok 喇T__T
如果$12 / 5tune 或者$7 / 3tune 我仲接受到
太貴真係唔會努力解歌...等full combo challenge 算-3-

嘛~韓國要譯韓文耐D 冇計(攤手
作者: kirinx    時間: 18-3-2014 01:17
回樓上,同佢地用簡單英語系可以明既
作者: bill3546    時間: 18-3-2014 01:34
回樓上,同佢地用簡單英語系可以明既
kirinx 發表於 18-3-2014 01:17

jubeat本身係日文, 翻譯韓文同英文都係差唔多成本, 想入韓國當然翻譯韓文
(HK/TW等其他地區直頭無翻譯...靠玩家自己翻譯/估)

----------------------------------------
期望可以keep到$2/首
作者: kingson2    時間: 18-3-2014 05:41
消息話8蚊鋪
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-3-2014 10:05

回樓上
邊度黎嘅消息?
作者: 79948994    時間: 18-3-2014 14:46
8蚊似乎比較難相信........係既話我都唔會玩
作者: kingson2    時間: 18-3-2014 15:32
konami asia facebook 專頁
有人回po問 去睇下
應該係頭幾個回覆
作者: bill3546    時間: 18-3-2014 18:05

konami asia已經有真相,價錢未明 (light5應該消失)

作者: enttyes    時間: 18-3-2014 19:02
簡單啲黎講,睇人講咩都冇用,人地話8蚊唔通真係8蚊??
唔通我話10蚊3首你就信??lol
4月1號就見真張
不過講就咁講,官方話4月1,機舖點都會delay幾日
作者: victor609    時間: 18-3-2014 23:44
回復 13# enttyes

咁我又未必認同SING大講法, 今次UPDATE係ONLINE UPDATE, 我相信應該唔會DELAY

另外, 始終官方仍未公佈幾錢一個CREDIT, D閒人講話幾多錢始終係唔可信的, 學SING大話齋4月1號自有分曉
作者: enttyes    時間: 19-3-2014 00:13
回復 14# victor609

係wo,我都唔記得左係online update,好彩你講講XD
不過4月1 JUBEAT實多人到喊,
希望因為愚人節冇咁多人啦(逃
作者: 影之輪舞曲    時間: 19-3-2014 10:38

NWP咁啱3月底close.....
====================
有S(tandard)5好似好吸引www
反而想知L3同S5連唔連到機
連到又唔知可唔可以一齊玩EXT
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-3-2014 14:19

以L3既存在價值同意義
就算同S5連到線 都應該冇得玩紅譜

konami asia facebook 專頁
有人回po問 去睇下
應該係頭幾個回覆
kingson2 發表於 2014/3/18 15:32

我有睇過個回覆
你信我 K社ASIA果個回覆 並唔係回應緊人地問「係咪八蚊」呢個問題

況且K社假如真係加到上八蚊既話
冇理由要提早比人知道要加價
作者: polar    時間: 20-3-2014 14:57
我諗8蚊一鋪既可能性唔高
本身依家jubeat都已經比copious時代左人玩, SAUCER要拆比573果陣已經知搵少好多
個個月都換歌更加係趕客..
如果8蚊, 更加係趕走埋剩低既果d玩家
而機鋪知道$8既話一定唔會更新 但今次係ONLINE UPDATE, 機鋪冇得揀
除非573 ASIA今次真係完完全全傻_左, 應該唔會8蚊既

(而且今次又唔洗寄UPDATE KIT黎, 成本都冇以前咁高, 加價好唔合理姐)
作者: 影之輪舞曲    時間: 23-3-2014 17:04

當佢香港到時都係一樣價錢
NT$30 = HKD$6

L3 = HKD$4
S3 = HKD$6
S5 = HKD$8
COURSE = HKD$8
5首反而仲平!?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 23-3-2014 17:13

感謝影大提供台灣方面的價錢
不過上面寫的HKD大概只供參考
實際上達流之類的會不會乘機加價就還未清楚
最後還是看4月1日了

============================

回polar大
我就係諗緊香港果邊會唔會因為租啊通脹之類而乘機加價
作者: 影之輪舞曲    時間: 23-3-2014 17:29
回復 20# Torchic╳小火雞

估計L3唔會計連動
S5 CP值好到wwwww
作者: 神之執事    時間: 27-3-2014 15:39
當佢香港到時都係一樣價錢
NT$30 = HKD$6

L3 = HKD$4
S3 = HKD$6
S5 = HKD$8
COURSE = HKD$8
5首反而仲平 ...
影之輪舞曲 發表於 23-3-2014 17:04

S3咪等如宜家$6 3S
按比例 最高$8 5S都唔出奇

唔會點有舖會加過公價
再加只會有更多玩家流失
作者: 白羽月下    時間: 27-3-2014 16:22
S5雖然划算......
但是連動的時候還是L3跟S3更滑算吧w
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-3-2014 16:39
不一定
就像之前jubeat跟pop'n連動
jubeat那邊是計tunes數而不是盤數

當然也有其他像你所說的計盤數的連動
那麼玩L3就很化算了
作者: 烏丶冬    時間: 29-3-2014 00:17
總有不詳的預感 =-=

8蚊3首
10蚊5首

._. 提早愚人節快樂
作者: joashlee    時間: 29-3-2014 20:52
DSE後有消遣lu~ XD
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-3-2014 01:40
離新代還有兩天
是兩天
作者: 影之輪舞曲    時間: 30-3-2014 11:56
每次換代/活動都最好提一提:
如非情報組千其唔好第一日就狗衝
由其是一般機舖(2~4部)
針都插唔入
作者: kirinx    時間: 30-3-2014 12:16
我會晨操,但打舊歌haha
作者: kingson2    時間: 31-3-2014 09:32
我都會晨操 趁11點返工前去影更新相
但未知UPDATE完係米要SET返店名同價錢果D SETTING
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-3-2014 13:45
←過去三代都是晨操(除了copious跟saucer的裝機時間在黃昏而改到晚上打)

今次就不打算晨操了
而且也不算是急著要玩

有什麼新消息的話就放上來吧 我會很感謝的
作者: enttyes    時間: 31-3-2014 16:11

【稼動情報】『jubeat saucer fulfill』3/31(一)起陸續更新稼動!
速報!!
我們收到來自KONAMI的最新消息~~~
玩家十分期待的『jubeat saucer fulfill』提前於今天起陸續更新稼動!!
最快在今天下午~晚上就可以玩到囉≧∀≦
預計這二天將陸續升級至最新版本!!
歡迎各位玩家到遊樂場嘗鮮遊玩^^
※各店鋪更新進度, 請依現場實際情況為主^^
【世美官方粉絲團STAFF一同】

消息來源:https://www.facebook.com/JubeatinTW
===============================
唔通香港都有機會今日update?!!!!
作者: victor609    時間: 31-3-2014 16:29

回復 32# enttyes

係今日更新,利申而家係金星
Light3 $6
Standard 3 $8
Standard 5 $12
Course $11
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-3-2014 16:43
速報
light 6蚊3
standard 8蚊3 12蚊5
course 11蚊5
作者: enttyes    時間: 31-3-2014 16:45
姐係焗我地挽12/5.....
作者: Leaf~A    時間: 31-3-2014 17:14
一會我都會去幸運看個究竟,有既冇既都返黎講低
作者: bill3546    時間: 31-3-2014 17:19
standard 5 每首加左$0.4
作者: 影之輪舞曲    時間: 31-3-2014 17:24
睇到個價錢我真係好想講粗口.....
作者: bill3546    時間: 31-3-2014 17:53
聽日先出旺角玩(希望有)

作者: 影之輪舞曲    時間: 31-3-2014 17:57
聽講旺角SMARTGAME已有
==================
ls抽水無極限wwwwwww
E加$12/5首真心離譜
作者: bill3546    時間: 31-3-2014 18:23

龍威有(竟然)
今次係online update?
作者: enttyes    時間: 31-3-2014 18:38
有朋友話mk smart game,MK88己update,
VZ已up,岩岩打左幾舖
作者: ozcl    時間: 31-3-2014 19:53
北角都有UP, 價錢一樣
L3-$6
S3-$8
S5-$12
C5-$11

另外DANCING ALL NIGHT 有連到韓國0.0

話說我想今晚開個關於macchiato ge post @@
定有冇人都想開XD
作者: 79948994    時間: 31-3-2014 20:04

12/5
表視非常不滿.......
我睇唔出佢有咩資格再加價...
對比5/3,目前12/5已經加價44%
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-3-2014 20:26
回k大
你肯更新就得架啦
作者: Evangel    時間: 31-3-2014 20:33
回復 39# bill3546

我不爭氣地笑了w
=======================
$2.4一首啊...
基本上多了一個棄坑的理由了
明明iidx都只係$2一首...
加埋namco而家執埋
可以專心練iidx/sdvx了
雖然可能會偶而打一兩鋪
但絕對會比saucer時期玩少很多
作者: victor609    時間: 31-3-2014 21:03
但我想提提各位, 如果唔用卡既話淨係可以玩LIGHT 3, 用卡既話先可以玩STANDARD同COURSE MODE

BTW我好想知如果一個玩LIGHT 3一個玩STANDARD 5一齊連機會係點? 會唔會連唔到架?
作者: 白羽月下    時間: 31-3-2014 21:15
韓國也是4/1更新,我想也是偷跑ww
台灣價格
L3:20
S3:30
S5:40
C:40
作者: 神之執事    時間: 31-3-2014 22:15
一向對價格唔係好敏感
但係聽你地講完我都真係要爆粗

6/3唔夠仲要整個8/3...

更新時間果度 其實只係睇K記幾時放update pack上ser..
作者: XJX    時間: 31-3-2014 22:40
感想:唔好再有同jubeat既聯動。無錢打。
作者: victor609    時間: 1-4-2014 10:35

Konami咁樣覆我,大家點睇
順便話埋我fb名叫Victor Chang(笑喊
作者: 79948994    時間: 1-4-2014 14:35
確實,今次我唔係咁想忍氣吞聲
佢簡直當玩家冇到

如果唔係k社定既價錢,咁即係,香港各機鋪內定的,佢地一早com好
我地又可以點做呢
作者: 影之輪舞曲    時間: 1-4-2014 16:03
如果有玩開IIDX應該仲應付到
但重點正正就唔係玩開.........
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-4-2014 23:55
加埋namco而家執埋
Evangel 發表於 2014/3/31 20:33

不明白
765最近不是在香港稼動了新太鼓嗎?

===========================

回7994...名字太難背了orz
其實你這個想法我在knit初出的時候也有想過
想當年就是每間機鋪都收到通告 說什麼「頭三個月都要set做6蚊鋪」
不然就做出斷上網之類的東西
這時我覺得就是有種...嗯...有種合謀定價的感覺

用最近的例子
就像759平價賣可樂之後 被三大超市反對而停售...差不多吧

但我想提提各位, 如果唔用卡既話淨係可以玩LIGHT 3, 用卡既話先可以玩STANDARD同COURSE MODE
victor609 發表於 2014/3/31 21:03

你唔講我都唔知
K社又一個技倆迫人買e-pass
作者: enttyes    時間: 2-4-2014 00:08
其實765係咩黎
作者: XJX    時間: 2-4-2014 00:50
573 KONAMI
765 NAMCO
==============
To 火雞大:上面話namco而家執埋應該係指世貿namco
作者: 79948994    時間: 4-4-2014 21:34
有首叫做 ラクガキスト Lv10歌,到底係點開架呢??
作者: 六神綱    時間: 4-4-2014 21:45
79948994 發表於 4-4-2014 21:34

懶於翻譯的我只發一發相關的圖(from e-AMUSEMENT)
作者: 影之輪舞曲    時間: 4-4-2014 22:29
回復 57# 79948994

要玩Course mode拎exp只要exp 5就可以係個網到解歌
詳情可上bemani wiki睇
作者: ozcl    時間: 5-4-2014 00:37
79948994 發表於 4-4-2014 21:34

要COURSE EXP 5pt
第一次玩COURSE MODE 有1EXP
該COURSE 首次獲得金/銀/銅獲得1EXP

則係如果第一次玩COURSE 拎到GOLD STONE 嘅話就有4EXP
(loop 拎過GOLD 嘅COURSE 唔會再計EXP
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-4-2014 02:36
To 火雞大:上面話namco而家執埋應該係指世貿namco
XJX 發表於 2014/4/2 00:50

我完全明白了

===========================================

說實話
jubeat轉了新代之後 反應好像不算太大(相比之前幾代

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.micro-dsp.comcncontactwsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2