樂古Nakuz

標題: 【新手】【小說】最後的... - 序(第六章已出爐)(角色招募中) [打印本頁]

作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 01:09
標題: 【新手】【小說】最後的... - 序(第六章已出爐)(角色招募中)

序章之一 - ????

今天 一如以往 完成了又一天悶到不行的課程之後 終於可以在家母不在港的時候盡情打機。
「好啦,今日終於封頂啦!」
我打開爛到不行的Beanfux 輸入帳號... 快速啟動... 好了!
回到了卓面 彈出了龍之谷的啟動程式

對了 還沒自我介紹 我叫阿樂 最喜歡喝可樂 今年讀中六 是一位毒男-v-
在2072年 黑橘遊戲有限公司公佈了一種最新的科技"遊戲現實化"
故名思義 就是將自己放進遊戲世界中  刺激身體中所有感官 為求令遊戲更加真實

正當那爛到不行的狗正在跑
我的心已經就計劃今天的疲勞值該用在何處 因為 我要在今天達到88級! 學習我夢寐以求的技能 - 劫
「得未啊,死爛狗」
跑完的狗沒有為我帶來登入畫面 卻帶來了一句
〈現實化將強制由70%調較到100%〉〈系統異常,請玩家立即離開遊戲〉
「搞乜啊」
這時的我真想問候一下黑橘老闆的家母
不過神奇地我還是進入遊戲了!?
「算啦,個天都唔想我封頂。」
〈系統異常,請玩家立即離開遊戲〉〈系統異............
系統異常? 我已經進入遊戲了! 而且還順利到達了"古代人的村莊"!
不過 我還是手一揮 意圖召喚出系統介面 離開遊戲 因為當時想封頂的興奮心情經已消失得無影無終了
可是 系統介面卻遲遲不顥示出來 難度...系統真的故障了嗎!?
在場的人都有和我一樣的處境 突然 我回想起登入時的一句...
〈現實化將強制由70%調較到100%〉
究竟發生什麼事了...?
(序 - 待續)
--

第一次寫小說 打得唔好唔好插 未必會寫落去 因為無人睇既話我都唔想晒時間寫落去啦= =

--
傳送門區
序章之二 - 海龍再現
序章之三 - 阿樂的身世(上)
序章之四 - 阿樂的身世(中)
序章之五 - 阿樂的身世(下)
序章之六 - 傳劍(上)

另外附上...
【貼圖大師柯普雷】【小說】最後的... -序~動畫化!
作者: jimmg12    時間: 23-7-2011 08:04
真係慘= =
冇人回你=[
作者: 翼風星痕    時間: 23-7-2011 08:17
開頭睇得明,之後好深奧- -
作者: 柯普雷    時間: 23-7-2011 08:18
第三個人回你= =
作者: kenyuwb    時間: 23-7-2011 08:59
半小時後..
第4個回你=D

好囧的文章u_u
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 09:30
開頭睇得明,之後好深奧- -
翼風星痕 發表於 23-7-2011 08:17

其實就係講緊果陣係2072年 料技比而家仲要發達幾倍 而遊戲係當時已經可以將現實既你放入遊戲裡面 即係你變左你個角色 操縱你個角色唔係WASD制 而係你全身
作者: jimmg12    時間: 23-7-2011 10:02
其實就係講緊果陣係2072年 料技比而家仲要發達幾倍 而遊戲係當時已經可以將現實既你放入遊戲裡面 即係你變 ...
ttiieenn 發表於 23-7-2011 09:30

好似小學雞時期睇過既某動畫=.=
作者: tony0214    時間: 23-7-2011 10:22

吾知樓主遲D會系咩職呢-,-
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 10:22
jimmg12 發表於 23-7-2011 10:02

開頭就有D似
但係之後既劇情就好唔同
作者: hahaheheh    時間: 23-7-2011 10:27
jimmg12 發表於 23-7-2011 10:02

無碼暴龍第四代無限地帶xDDDD
作者: 筋肉baby    時間: 23-7-2011 10:29
其實就係講緊果陣係2072年 料技比而家仲要發達幾倍 而遊戲係當時已經可以將現實既你放入遊戲裡面 即係你變 ...

好強ga毒味
作者: jimmg12    時間: 23-7-2011 10:35
hahaheheh 發表於 23-7-2011 10:27

我都係諗呢個XD
作者: tonytonymei    時間: 23-7-2011 10:35
=.=膠  : o )
作者: hahaheheh    時間: 23-7-2011 10:47
有冇暴龍啫A_A?
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 11:03

序章之二 - 海龍再現

「搞乜鬼,又叫我離開遊戲,但係乜都做唔到」「你算好啦,岩岩先入黎,我地卡左係到一粒鍾啦」「但係100%現實化即係點解?」「之前我都係較80%,俾條龍出大技打真係痛上心架,100%...真係唔敢想像」「咁...如果係遊戲入面死左會點?」
就是這個問題 令到在場的人都進入了迷思
「係呢,死左會點...?」阿樂都在想
此刻 他感受到死神是和自己多麼的接近
〈戰鬥即將開始,進入戰鬥狀態〉
這一句話 他看過了無數次 因為 由1級升到87級所需的經驗值是不簡單的 所以阿樂可以說是"身經百戰"的人物
在場的人都收到了這一句話 但是他們都在城中 理論上 怪物都不會攻打主要城鎮 因為有強力的NPC守護城鎮的各個主要關卡
「難道...是條龍?」阿樂心想
因為他知道能夠擊殺守城的NPC只有玩家和龍 而且 他的假設是正確的
〈怪物資料 : 海龍 賽普特拉   等級: ? 〉
在數十年之前 由8位冒險家擊殺之後龍魂被永久封印的龍 此刻卻活生生地站立在各人面前
本來 在城裡的人數大可以把十條海龍都秒殺掉 但此刻 人人都在逃命 在一條弱到不能再弱的龍面前
因為 他們不想出意外 因為 他們不想死
阿樂卻站在原地
「為何這條龍又會重現?」
作者: chungjai915    時間: 23-7-2011 11:10
辛苦你~
作者: 陰濕鬼    時間: 23-7-2011 12:40
無聊=.=
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 12:42
無聊=.=
陰濕鬼 發表於 23-7-2011 12:40

無人叫你睇
作者: 1921680196    時間: 23-7-2011 13:18
支持支持:handshake
作者: 永_恆    時間: 23-7-2011 13:21
hahaheheh 發表於 23-7-2011 10:27

支持!!!支持!!
 可以以真人實體化,入去隻game裡面玩都幾正...
 點殺人都得(笑)
 至於你話動漫,我第一下唔係諗到無碼暴龍囉...
 我第一下諗到既係(駭客根源),比起無碼暴龍好睇百倍...
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 14:24
招角色
留一留低你想你係故仔入面既名,職,性格同埋lv(99或以下)
多d互動可能好睇d
作者: 永_恆    時間: 23-7-2011 14:32
招角色
留一留低你想你係故仔入面既名,職,性格同埋lv(99或以下)
多d互動可能好睇d ...
ttiieenn 發表於 23-7-2011 14:24

我覺得多D圖會好睇D.....
作者: 神人打手    時間: 23-7-2011 14:34
理解唔到,抱歉
作者: zoechau5    時間: 23-7-2011 16:05

回復 21# ttiieenn
8位冒險家之一,泰LOVE爸B,牧師,愛笑,98lv :lol ;P
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 16:22
回復  ttiieenn
8位冒險家之一,泰LOVE爸B,牧師,愛笑,98lv
zoechau5 發表於 23-7-2011 16:05

你想做當年果8位屠龍既冒險家之一既話唔可以多過40lv= =
作者: webb18    時間: 23-7-2011 16:52
當年的冒險家應該已經封頂……
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 17:41
當年的冒險家應該已經封頂……
webb18 發表於 23-7-2011 16:52

但係根據劇情...果8個冒險家之後係死晒...睇落去就會知...
作者: zoechau5    時間: 23-7-2011 18:01
回復 25# ttiieenn
8位冒險家之一,泰LOVE爸B,牧師,愛笑,40lv 祭司 奇手祭:lol ;P
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 21:09

序章之三 - 阿樂的身世(上)

這個問題 阿樂可以思考一世也得不到答案...
----------
每個玩家在遊戲裡面都有自己既身世 當然 有真亦有假 阿樂也不例外
----------
數十年前 海龍賽普特拉被主教由一條半龍進化成一條真正的龍
人人都稱這次災難為一個劫 - 風劫
當年女神泰麗亞創造天地的時候 預言到人類將會經受三個劫 這個世界才會永保和平
在神聖天堂 人人都受到威脅
八位冒險家為了保護大家而奮不故身 最後用了無數的血和汗擊殺了這一條龍
可是殺龍的背後卻有著不為人知的故事...
當時 海龍已經和八位冒險家戰鬥到筋疲力盡 畢竟龍始終是一條龍 是超越人的存在 牠有著人沒有的再生能力 可以修復任何傷害 不過再生的速度因為體力大量流失已經變得十分緩慢
這時 出現了一個人 - 威爾斯肯特
他揮出了封印龍魂的劍 亦是本來是屬於杰倫特的劍 - 破玉
他臉上沒有閃過一絲猶豫 毫不留情地插進了海龍的眼
封印掉海龍的龍魂 解決了當時的一個大患
不愧是黑騎士
龍魂就像是人類的心臟 十分重要 但龍不像人 人沒了心臟會死
但龍不會死 他們只會永眠 直到重新得到龍魂為止
十六隻眼睛看著龍魂封印的過程 事後 威爾斯肯特分咐
「若果有任何一個人將今天發生過的事說出去,我不會你們讓任何一個人活著」
回到神聖天堂後 他們受到熱烈的歡迎 數百萬人祝賀他們擊殺了龍 成為了歷史
本來 這八位冒險家大可以多活幾十年 卻因為發生了一件事
沒錯 有人將這個秘密說了出來 這人是位祭師 名叫泰LOVE爸B 這人就是阿樂的祖父
他將這個秘密 告訴了他的兒子 希望自己的後代都知道 他沒有親手殺過龍 這個屠龍者稱號只是個虛名
威爾斯肯特其後得到一個神秘人的密報 說有人說了不該說的話
知道這個消息後的威爾斯肯特怒不可遏 把泰LOVE爸B全家都殺了 不過他的兒子沒有被殺 兒子沒有逃 而是威爾斯肯特沒有殺他 留手不殺原因恐怕現在已經沒有人可以得知
(待續)
----------
序章就快完 打唔打落去就睇人氣 無乜人回既話咁就由佢啦= =
作者: zoechau5    時間: 23-7-2011 21:15
回復 29# ttiieenn
我出現la XD(泰LOVE爸B)
作者: ttiieenn    時間: 23-7-2011 21:42
我出現la XD(泰LOVE爸B)
zoechau5 發表於 23-7-2011 21:15

要多幾個角色
作者: zoechau5    時間: 23-7-2011 22:39
回復 31# ttiieenn
我真係有守護者
作者: tony0214    時間: 24-7-2011 01:20
名:鼻屎
職:魔導
性格:搞gag.製造氣氛
lv:80
無聊玩下xd.作得我好d@@
作者: jimmg12    時間: 24-7-2011 01:21
名:JIMMG12
職:劍聖
NAKUZ呃分帝@_@
作者: 柯普雷    時間: 24-7-2011 01:33
名:柯普雷
職:傭兵
性格:宅男屬性
Lv:33
作者: 柯普雷    時間: 24-7-2011 01:38
如果你同意,我可以幫你加d插圖,有趣d
作者: wps031142    時間: 24-7-2011 03:17
名:楊楊
職:劍鬥士
性格:冷靜判斷

(我覺得加個神手落去會幾好0.0
作者: tony0214    時間: 24-7-2011 12:53
楊楊-,-之前睇過d片.完全系神去形容
作者: webb18    時間: 24-7-2011 16:17
名稱:神光守護者
職業:聖徒

正直不亞
為保護隊友,在所不惜
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 17:10

序章之四 - 阿樂的身世(中)

不殺泰LOVE爸B兒子這一件事 不是黑騎士突然心軟繞過他的兒子不殺 而是泰LOVE爸B父子的計劃
泰LOVE爸B在告訴他兒子這個秘密時 已經料到黑騎士總有方法知道自己說了不該說的話 當黑騎士知道泰LOVE爸B將秘密告訴了他的兒子的時候 一定會殺了他們父子
所以泰LOVE爸B就派他兒子去報訴給黑騎士 ...
----------
(黑龍巢穴)
泰LOVE爸B的兒子找到了黑騎士
「我知道左一件對你黎講好重要既事,不過,要我講就有條件」
「從來都無人敢係我面前講條件。小朋友,幾有膽量。講,條件係咩」
「只要係你有生之年,唔可以殺我」
「你講左你知既事我先考慮下答唔答應你」
「有人講左D唔應該講既野」
黑騎士立刻想到了八位冒險家的秘密 怒不可遏
這時的黑騎士散發出一種令人動彈不能的殺氣 仿佛這空間中的一切都會被這種殺氣吞噬
接著 黑騎士以迅雷不及掩耳的速度接近泰LOVE爸B的兒子 說了一句
「少年,好自為之」
----------
這一晚  格外寧靜
泰LOVE爸B的家 都佈滿了鮮血 和 屍首
其他七位冒險家的家也不例外
只要是他們的親戚 連認識的人 都無一幸免
噢 不
有一個例外 就是泰LOVE爸B的兒子 阿樂的爸爸 - 重生了的杰倫特
----------
海龍面前的阿樂處變不驚 因為他知道 海龍對現在的阿樂來說 只是小兒科
阿樂的裝備可以說是龍之谷中 數一數二強悍的
「我怕你條毛!」
他舉起了權杖 天上的雷電仿佛都被權杖吸引住 而阿樂身邊竟然也被雷電包圍!
〈天堂審判〉!
他以為海龍一定死了 但是 事實永遠都是殘酷的
海龍雖被電得奄奄一息 但是 海龍重新得到了龍魂 是不死之身
這時的阿樂十分震驚 不過 他逃不掉了
〈龍之氣息〉!
〈冰雪之怒〉!
狂風和暴雪出向阿樂襲來 他仿佛以看見死神等待著他的靈魂
「我不要死!我不要死!」
一道黃光閃過他的眼睛
阿樂毫不猶豫 緊捉住那道黃光 因為這道黃光可能是他的救命道具
沒想到那道黃光竟然是一把劍!
長劍出鞘 一道金光劃破長空
〈龍展翼〉!
阿樂的本能驅使他使出這一個他從未學過的招數
海龍竟被斬成碎片!
沒錯 能把劍就是阿樂爸爸的破玉!
不過阿樂眼前的人不是爸爸 而是一個大約40多歲的中年人
「做得好,不愧是師父的兒子。你好,我叫楊楊」
(待續)
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 17:12
如果你同意,我可以幫你加d插圖,有趣d
柯普雷 發表於 24-7-2011 01:38

好哇 我唔介意~
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 17:12
名:楊楊
職:劍鬥士
性格:冷靜判斷

(我覺得加個神手落去會幾好0.0
wps031142 發表於 24-7-2011 03:17

你出場了
作者: wps031142    時間: 24-7-2011 17:30
你出場了
ttiieenn 發表於 24-7-2011 17:12

楊楊得咁少架=3=仲想睇佢N COMBO打到龍得返少少骨!_!
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 17:35
楊楊得咁少架=3=仲想睇佢N COMBO打到龍得返少少骨!_!
wps031142 發表於 24-7-2011 17:30

本來我想係咁寫 但係阿樂點都係杰哥個仔黎架MA
遲下楊楊大把機會打到d人得返少少骨
作者: Samlee556    時間: 24-7-2011 18:29

名稱:SB
LV:1
職業:牧師
大技:SB鎚
作者: wps031142    時間: 24-7-2011 19:11
名稱:SB
LV:1
職業:牧師
大技:SB鎚
Samlee556 發表於 24-7-2011 18:29

你是來亂的@@
作者: Samlee556    時間: 24-7-2011 19:17
你是來亂的@@
wps031142 發表於 24-7-2011 19:11

不,我是認真的(認真
作者: zoechau5    時間: 24-7-2011 19:18
回復 44# ttiieenn
我咁快死咗T.T
作者: zoechau5    時間: 24-7-2011 19:25
回復 44# ttiieenn
應該比泰LOVE爸B食復活石或者後活苹果汁;P
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 19:26
應該比泰LOVE爸B食復活石或者後活苹果汁
zoechau5 發表於 24-7-2011 19:25

(劇透)
寫得落去既話 你會復活的...
作者: zoechau5    時間: 24-7-2011 19:28
回復 50# ttiieenn

作者: GinaChoi    時間: 24-7-2011 20:47
加油加油@@
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 20:47
打緊多一篇 但外賣到 唔知出唔出好
作者: jimmg12    時間: 24-7-2011 20:48
打緊多一篇 但外賣到 唔知出唔出好
ttiieenn 發表於 24-7-2011 20:47

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
14樓@_@
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 20:52
14樓@_@
jimmg12 發表於 24-7-2011 20:48

係google講yahoo 大罪!
講笑姐 大家都係作下文
睇下放唔放到你入去啦~~
作者: jimmg12    時間: 24-7-2011 20:53
係google講yahoo 大罪!
講笑姐 大家都係作下文
睇下放唔放到你入去啦~~
ttiieenn 發表於 24-7-2011 20:52

係google講yahoo 大罪.....
都唔知比咩反應你好=[
YAHOO唔要我我米黎GOOGLE@@
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 21:07
因為之前果章長左好多 今次可能少番d= =
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 21:32

序章之五 - 阿樂的身世(下)

「做得好,不愧是師父的兒子。你好,我叫楊楊」
「你...你就是...楊楊...?」
阿樂有這一個反應是毫不出奇的 因為楊楊是當世最強的劍士之一 還要是有份參與雷劫的戰士
雷劫 就是三劫之中的第二劫
「你是我爸爸既...」
「二弟子」
「咁岩岩果把劍係...?」
「係破玉,可以封印龍魂既劍,亦係你爸爸生前用既劍」
「但係...點解我識用果招...龍展翼...果招唔係爸爸既招數黎既咩...?」
「你爸爸留左好多野俾你,依一招都係佢其中一樣遺物。好啦唔好問咁多,知唔知點解海龍又會重現?」
此時的阿樂思想異常清晰 明白都這一切都與自己的父親有關
「唔通...係我爸爸?」
「岩左一半,係你爸爸...個好朋友 - 威爾斯肯特,死左」
「黑龍唔係唔會死架咩?」
「因為佢本身唔係龍,佢硬要吸收黑龍既力量,點知反噬自身。因為黑騎士死左,佢封印左既龍魂全部都放晒出黎。點知佢死前封印左成7條龍,我好唔容易先殺到2隻,見到海龍黎緊,我就黎啦,點知係到摧到你。」
「佢收集龍魂黎做咩?」
楊楊臉上閃過一種莫名其妙的悲傷 不過只是一閃即逝 不過阿樂已經完全捕捉了他的神態
那種不是一種普普通通的悲痛 而家痛失朋友的痛
「點解呢,點解楊楊會唔開心?」阿樂想
「算啦唔好講咁多,師父要我將一封信、一把劍、同一套劍法傳俾你。」
「劍我收到啦,信同劍法係咩一回事?我係天堂使(雷祭4轉)黎架wor」
「你讀左封信先啦~」
楊楊將一個殘舊的信封遞了給我 收信人寫著阿樂的名字
阿樂從來都沒有見過他父親 因為他出生的時候父親就離他而去 母親只對他說是父親有事在身
我打開信封 看到一張舊到發黃的紙
(待續)
----------
係1-2集內序就應該完
作者: Samlee556    時間: 24-7-2011 21:48
冇我既SB既!__! ??
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 21:52
冇我既SB既!__! ??
Samlee556 發表於 24-7-2011 21:48

未出場= =
1lv既SB 遲下出黎jum下遞水
作者: 柯普雷    時間: 24-7-2011 22:16
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
動晝版
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 22:22
動晝版
柯普雷 發表於 24-7-2011 22:16

多謝晒
希望你繼續貼落去~~
作者: ttiieenn    時間: 24-7-2011 22:24
另外 你地想睇打鬥定劇情多D?
而家咁多劇情可能會好悶
如果想多d打鬥既話可能要2集先完到個序~
作者: zoechau5    時間: 24-7-2011 22:45
打鬥30% 劇情70%
作者: Samlee556    時間: 24-7-2011 23:00
未出場= =
1lv既SB 遲下出黎jum下遞水
ttiieenn 發表於 24-7-2011 21:52

好野:lol
作者: 柯普雷    時間: 24-7-2011 23:55
不如你在後面加入愛情情節
我有不少h圖可以支援這方面的貼圖需求
作者:  ‵Ling╯    時間: 25-7-2011 00:26
楊楊-口-
作者: webb18    時間: 25-7-2011 11:45
快快下一章

-->【中篇小說】戀龍曲【亞勒詹達★原創】【7/13最新更新 第十七章-思念體】 @ 龍之谷 Dragon Nest 哈啦板 - 巴哈姆特
作者: monsterbb100    時間: 25-7-2011 12:16
2072年.... 我諗仲有冇橙都成問題~~ 龍之谷一定頂唔到2072年~~ 而且... 2072年先開放到88級?我諗冇人會等一隻Game由2011先到2072年成61年先開到88級咯... 再者... 2072年... 我死鬼左啦~~

未睇晒~~ 慢慢睇中~~ :lol
作者: zoechau5    時間: 25-7-2011 18:05
回復 66# 柯普雷
h圖-口-
作者: ttiieenn    時間: 25-7-2011 19:13
不如你在後面加入愛情情節
我有不少h圖可以支援這方面的貼圖需求
柯普雷 發表於 24-7-2011 23:55

在下都係H動愛好者
最鍾意睇既係彼女x3...
作者: ttiieenn    時間: 25-7-2011 21:04
序章之六 - 傳劍(上)

----------
「最後的,就是屬於你的鑰匙」
----------
「...估唔到我老豆係個咁唔感性既人,咁多年無見只係俾左11個字我...」
在阿樂的心目中 從小就將爸爸幻想成世界上最好的人 因為他曾拯救過世界 教出來的徒弟又個個都是名人
可是此刻的阿樂 有必要將爸爸這個幻想人物重組了
「師父唔鍾意講野,但係一講野就語出驚人,無廢話,永遠都係一針見血」楊楊滿有自信
阿樂完全不明白父親信中的是什麼意思 心下暗罵
「語出驚人?驚人就真係幾驚,重點係我唔明!」
「信就睇完啦,到我做野,傳劍!」楊楊的臉立刻變認真
楊楊拔出他的成名之劍 - 24A
劍身長約四尺 隱帶紅光 劍鋒鋒利無比 劍身上有數道血痕 可見此劍沾過無數人的血
楊楊開始舞了起來 起初阿樂還在覺得他在舞劍 只有一個帥字 不過越看越不解
楊楊的身法越來越快 如鬼影 如鬼魅
他把劍舞得滴水不漏 紅色的劍光包圍著楊楊的全身
「喝!」楊楊大喝一聲
將劍直持 直刺出去
這一刺勢不可擋 劍尖的破空之聲隱約有驚天動地之勢
楊楊的長劍突然脫手 刺眼的紅光飛向阿樂
「舉起劍!用你既方法擋!」楊楊大喝
「係!」阿樂咬牙
阿樂舉起破玉 閉上眼睛 向上一躍 雙手持著劍柄
沒想到他和楊楊使出同樣的招數!
阿樂將劍直持 直刺出去 手腕一抖 長劍脫手 激射而出 向著24A直飛而去
「騰龍極斬!」樂楊二人同時大喝
「砰!」兩劍劍尖正面交鋒!
-----------
打鬥!? 嘻嘻
作者: ttiieenn    時間: 26-7-2011 18:58
推~~~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.micro-dsp.comcncontactwsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2